(FOTO/VIDEO) Limba română omagiată la Soroca

0
144

Tradițional, în ultima zi a lunii august, la Soroca este sărbătorită Ziua Limbii române, în parcul Mihai Eminescu”, unde au fost prezenți reprezentanții administrației publice locale, serviciilor deconcentrate din teritoriu, oameni de cultură și soroceni.

În cadrul manifestării a fost ținut un minut de reculegere în memoria lui Ion Berghea, originar din satul Hristici, raionul Soroca. “Sărbătoarea Limba române a devenit una tradițională, iar tradițiile sunt făcute de oameni, însă nu de oricare. La învierea limbii române, aici, în Basarabia, au muncit nume notorii. De obicei, în această zi, vorbim despre valoarea, importanța acestui tezaur. Astăzi vom vorbi despre un om, care și-a zidit destinul pe pereții limbii române, un om care tradițional, la toate sărbătorile importante era alături de noi, de soroceni, profesorul Ion Berghea”, a remarcat în discursul său poetul Petre Popa.

Pe lângă aceasta, au fost interpretate cântece și poezii dedicate limbii române, inclusiv a fost organizată o expoziție a meșterilor populari.

Vizualizați în continuare o galerie de fotografii de la eveniment:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.