Festivalul Mărului 2018 – au demarat pregătirile pentru eveniment

0
285

Festivalului Mărului a ajuns la ce-a de-a VIII-a ediție. În acest an, sărbătoarea va avea loc la 23 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței organizatorice.

Conducătorii direcțiilor și secțiilor Consiliului raional Soroca și conducerea primăriei municipale au fost convocați de președintele raionului, pentru a discuta despre organizarea festivalului în acest an.

S-a stabilit că evenimentul se va desfășura în fața cetății și va include activități tradiționale precum: parada portului popular și alaiul gospodarilor, expoziții de tehnică agricolă, expoziții de mere și bucate din mere, expoziția lucrărilor de artizanat ale meșterilor populari. Totodată, vizitatorii vor putea merge la un târg al producției agricole, unde vor putea cumpăra mere de la livădarii din raionul Soroca.

În cadrul festivalului, oficialii din raion, dar și conducători de rang înalt vor veni cu discursuri și diplome pentru producătorii de mere, iar  gospodarii și primăriile care se vor prezenta cel mai bine la eveniment vor  obține și premii, au menționat organizatorii.

Participanții și oaspeții festivalului vor avea parte și de un concert cu participarea formațiilor locale și artiștilor din capitală.

Festivalul Mărului are menirea de a promova producătorii de mere, în acest context autoritățile raionale îndeamnă livădarii să nu rateze această oportunitate și să se implice activ în desfășurarea evenimentului.

Vedeți cele mai frumoase expoziți de mere la ediția anterioară a festivalului: Cele mai frumoase expoziții de mere au fost premiate la Festivalul Mărului (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.