Spectacolul “Apus de Soare” a fost jucat în fortăreața din Soroca (FOTO și VIDEO)

Cetatea Soroca a găzduit la 3 iulie un spectacol deosebit jucat de trupa Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoșani. Reprezentația teatrală după drama istorică cu același nume scrisă de Barbu Ștefănescu Delavrancea a trecut Prutul pentru a fi prezentată și în acest capăt de Țară. Și oricare altă sală de spectacole și orice alt decor butaforic nu ar fi redat acea atmosferă medievală decât cea din Cetatea Soroca. Deși citadela noastră nu a fost cetate de scaun, trăirea actorilor și replicile celui care l-a reprezentat pe Ștefan cel Mare, ne-a făcut să credem că acele timpuri demult apuse au avut loc chiar aici, în fortăreața de la marginea Țării.Regia artistică a spectacolului este realizată de Marius Rogojinschi, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia de Victoria Bucun. În distribuție au fost actorii Marius Rogojinschi, Daniela Bucătaru, Narcisa Vornicu, Sorin Ciofu, Andreea Popovici, Cezar Amitroaei, Radu Dragoș, Răzvan Amitroaei, Florin Iftode, Marius Rusu, Mihai Donțu, Bogdan Muncaciu, Alin Gheorghiu, Irina Mititelu, Silvia Răileanu, Lidia Uja, Mirela Nistor și Crenola Muncaciu.

Citiți articolul integral în ziarul „Observatorul de Nord” de vineri.

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.