„Haiducii” din Costești în Cetatea Soroca

Consiliul Unirii Soroca a invitat sorocenii la un spectacol dedicat lui Ștefan cel Mare și Sfânt, de la a cărui moarte s-au scurs în această săptămână 514 ani. După versurile închinate de tinerii din Soroca marelui voievod moldovean și Țării, profesoara Olga Gherghelejiu a venit cu 10 curiozități despre Ștefan cel Mare, adunate de soroceanul Demir Dragnev. Apoi scena a fost “asediată” de Grupul folcloric „Haiducii” din Costești, care are și un sorocean printre ei, originar din satul Racovăț. Cântecele neamului și vorbele de duh au fost ascultate de zeci de soroceni și mai mulți preoți ai Mitropoliei Basarabiei, printre care Preasfinţitul Antonie, Episcop de Bălți și Sorin Huluță, Protopopul de Soroca și Florești. Mai mulți spectatori au cântat într-un glas cu „Haiducii”, evocându-l pe domnitorul Mușatin, semn că urmașii lui Ștefan nu și-au uitat marele înaintaș. 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.