A decedat regizoarea Kira Muratova născută în Soroca

La 6 iunie în Odesa a decedat Kira Muratova, regizoare, scenaristă şi actriţă născută în oraşul Soroca la 5 noiembrie 1934, în familia lui Iurie Corotcov şi a Nataliei Corotcov-Scurtu. Kira Muratova a studiat filologia la Universitatea de Stat din Moscova, apoi a absolvit Facultatea de Regie a VGHIK-ului. În anul 1961 a devenit regizoare la Studioul Cinematografic Odesa.


A plecat apoi la Leningrad (actualul SanktPeterburg – n.a.) unde a realizat filme la studioul „Lenfilm”, după care a revenit la Odesa unde a şi locuit în ultima perioadă. În filmele Kirei Muratova s-au produs actorii Vladimir Vîsoțki, Gheorghi Deliev, Oleg Tabakov, Zinaida Șarko, Nina Ruslanova, Renata Litvinova, Alla Demidova, Natalia Buziko, iar printre peliculele rezizate de ea sunt „У крутого яра„, Наш честный хлеб„, Короткие встречи„, Долгие проводы„, Познавая белый свет„, Среди серых камней„, Перемена участи„, Астенический синдром„, Чувствительный милиционер„, „Второстепенные люди”, „Два в одном”, „Мелодия для шарманки”, „Вечное возвращение” şi altele.

adaptare după: moldovenii.md

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.