A fost lansat Ghidul turistic al raionului Soroca

La Soroca au fost culese roadele proiectului „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din Moldova”. Printre acestea este şi un ghid turistic al raionului, unde este inclusă descrierea localităţilor şi prezentarea destinaţiilor turistice. “Discutam cu reprezentanţii consiliului raional cum să facem ca acest ghid să fie unul interesant şi atunci a venit o idee cam greu de realizat dar bună, haideţi să scriem absolut despre fiecare localite. Este uşor şi de înţeles, dar în acelaşi timp şi complicat” a menţionat în alocuţiunea sa coordonatorul Ghidului turistic Viorel Miron. Publicaţia a împărţit raionul în cinci microzone şi prezintă ariile naturale protejate de interes local, naţional şi internaţional din raionul Soroca, monumentele naturii, patrimoniul istoric şi cultural, muzeele, fotografii, informaţii despre meşterii populari, datele de contact ale unităţilor de cazare ş.a. Tot aici a fost lansată şi prezentată şi publicaţia “Habitatele speciilor rare de plante şi animare din raioanele Soroca şi Ştefan Vodă”, care la fel este un ghid important pentru autorităţi şi localnici. În cadrul activităţilor au fost elaborate şi panouri informative despre natura, fauna şi vegetaţia locală, cu care vor fi dotate unele muzee şi biblioteci.

Proiectul „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din Moldova”, finanţat de Fondul Global de Mediu (GEF) şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD).

Citiţi articolul integral în ediţia de vineri a ziarului „Observatorul de Nord”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.