Festivalul Primăvara Europeană a Poeților a ajuns și la Soroca

0
97

Poeți și traducători din 11 țări s-au adunat ieri în Cetatea Sorocii, unde au susținut un recital de excepție, în cadrul Festivalului Primăvara Europeană a Poeților, aflat la cea de-a VIII-a ediție. 

Astfel, participanții au venit din țări precum Belgia, Slovacia, Cehia, Polonia, Ucraina, Azerbaijan, România, Israel, dar și insula Maurițius, Africa de Sud.

„Acesta este cel mai important festival de poezie din Republica Moldova și nu numai. Scopul evenimentului este comunicarea și schimbul cultural dintre diverse genuri literare, culturi. Datorită acestui festival au apărut cărți de autor și poezie. Poeții veniți din alte țări sunt interesați de procesul literar din țara noastră, cu care sperăm să demarăm alte proiecte, să publicăm cărți, și în acest fel să promovăm literatura în alte părți. Este o tradiție ca în a treia sau a patru zi a festivalului să venim la Soroca și să ne întâlnim cu cititorii de aici”, comunică Nicolae Spătaru, director de programe în cadrul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Deja al patrulean an festivalul ajunge și la Soroca.

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova și susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Detalii citiți în ediția de vineri, 11 mai, a ziarului. 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.