Tinerii cititori în dialog cu poeta Nina Slutu-Soroceanu

0
91

Copii și adolescenți, admiratori ai creației Ninei Slutu-Soroceanu, au avut ocazia să se întâlnească cu autoarea. Evenimentul a avut loc în cadrul programului “Lecturi de vacanță”, implementat la Centrul de Documentare și Informare „Mihail Sadoveanu” din Soroca.

În prag de vacanță, copiii și adolescenții adunați în sala de lectură a CDI „Mihail Sadoveanu” au purtat un dialog cu publicista și scriitoarea care, de altfel, este și ea soroceancă, având rădăcinile în satul Țepilova, comuna Ocolina. Tinerii soroceni au vorbit cu autoarea Nina Slutu-Soroceanu despre vacanță. Oaspetele evenimentului le-a povestit cum își petrece vacanțele, le-a făcut recomandări, cum la rândul lor să petreacă vacanța util, astfel încât activitățile pe care le vor practica vara să le ajute să crească intelectual, iar mai apoi și profesional. La eveniment au fost prezenți consătenii doamnei Slutu-Soroceanu, șefii de bibliotecă din comună și doamna primar al comunei, Valentina Ceban.

Locuitorii comunei au menționat că se mândresc de faptul că scriitoarea este consăteana lor, iar autoritățile locale i-au oferit o Diplomă de merit pentru promovarea satului și a valorilor culturale. “Scopul nostru a fost să organizăm întâlnirea dintre adolescenți, care se apropie de momentul în care decid viitorul său, aleg o profesie, și o persoană care a trecut toate treptele profesionale și le poate împărtăși experiența sa, le poate da sfaturi. Astfel, am avut un frumos dialog între generații, util pentru acești tineri”, a menționat Eugenia Railean, directoarea CDI Mihail Sadoveanu.

Autoarea a prezentat mai multe titluri de carte. Printre volumele autoarei apărute pe parcursul anilor sunt: „Grădiniţa mea”, „Cine vrea la şcoală”, „Mofturel”, „Zânele primăverii”, „Am venit la voi, copii”, „În căsuţa melcului”, „Cuvinte înflorite” și multe altele. Copiii au recitat poezii ale autoarei, demonstrându-și admirația. În program au mai fost dialoguri, muzică, amintiri, impresii, care au creat o atmosferă caldă și prietenoasă între toți cei prezenți.

Nina Slutu-Soroceanu, jurnalistă și scriitoare, născută la 23 februarie 1952 în satul Ţepilova, raionul Soroca, este mezina dintre cei nouă copii ai Teclei (numele de fată Bujor) şi ai lui Iacob Slutu, ţărani gospodari. Absolventă a şcolii medii nr. 1 din or. Soroca, actualul Liceu „Petru Rareş”. Licenţiată în Filologie (Jurnalism), promoţia din 1974 a Universităţii de Stat din Moldova. Este membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova și a Uniunii Scriitorilor din Moldova. Mai semnează: Nina Slutu, Nina Soroceanu, Nina Postolache, N. Bujor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.