Puieţii stejarului din Cetatea de Scaun au fost plantaţi la Cetatea de margine a Ţării

Doi stejari au fost plantaţi astăzi în faţa Cetăţii Soroca. Şi nu sunt nişte stejari obişnuiţi, ci cu o încărcătură simbolică, fiind puieţi ai stejarului secular din curtea Cetăţii de Scaun a Sucevei. Acum vreo trei ani, de ziua comemorării Voievodului Ştefan cel Mare, o delegaţie din Soroca a vizitat atunci şi fortăreaţa de la Suceava. Preotul Nicolae Robu a luat doi pui “de-o şchioapă” ai măreţului stejar şi i-a adus acasă. I-a îngrijit până s-au făcut mai măricei, iar astăzi împreună cu Nicolae Bulat şi Victor Butnaru, de la Muzeul local de Istorie şi Etnografie i-au plantat în faţa Cetăţii Soroca.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.