Anul 2018 la Soroca este consacrat lui Savatie Baștovoi

0
89

Anul 2018 a fost declarat „Anul Savatie Baștovoi”. Cu acest prilej, urmează a fi desfășurate o serie de evenimente dedicate poetului, teologului și scriitorului român din Republica Moldova, în toate bibliotecile din Soroca.

Biblioteca „Mihail Sadoveanu” din Soroca anunță că acestea vor cuprinde prezentări despre viața și activitatea sa, audieri și vizionări, discuții despre publicațiile „Nebunul” și „Cartea despre femei” și nu numai. Printre altele, vor fi create postere și semne de carte, ce vor ilustra date biografice și citate din lucrările sale.

Momentul culminant al anului urmează a fi întâlnirea publicului sorocean cu scriitorul Savatie Baștovoi.

Menționăm că, Savatie Baștovoi s-a născut la 4 august 1976 la Chișinău. A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, iar pe parcurs a scris mai multe poezii, eseuri, framente de roman și alte articole, care au fost publicate atât în România, cât și în Republica Moldova. Pe lângă aceasta, a studiat pictura, filozofia și teologia și a predat iconografia la Seminarul teologic din Chișinău. Unele din premiile obținute până în prezent pentru activitatea sa literară sunt Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova (1996) și Premiul salonului national de carte de la Iasi (1996). Din anul 1996, este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Din anul 2000 a fost hirotonit ierodiacon, iar peste doi ani, ieromonah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.