Gala Filmului Românesc pentru Copii ajunge la Soroca

La data de 17 octombrie, la Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca vor fi difuzate cele mai îndrăgite și cunoscute producții cinematografice pentru copii, în cadrul Galei Filmului Românesc pentru Copii în Moldova, aflată la prima ediție.

Copiii vor avea ocazia să vizioneze filmele Maria Mirabela (1981) și Veronica se întoarce (1973).

Gala vine sub sloganul ”Așa cum era odinioară, când erai copil…”, îndemnând publicul din Republica Moldova să-și împrospăteze emoțiile din copilărie, dar și să-i familiarizeze pe copii cu cinematografia și personajele preferate ale părinților prin intermediul filmului.

Eveniment este inițiat de către Asociaţia Obştească Uniunea Cineaştilor din Republica Moldova, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova şi Centrul National al Cinematografiei din România.

La prima ediție vor fi organizate nouă proiecții în patru orașe din Republica Moldova, printre care Chișinău, Cahul, Strășeni și Soroca. Proiecțiile vor fi însoțite de paneluri de discuții oferind astfel publicului din sală o platformă de comunicare cu specialiști și experți în domeniul cinematografiei.

Parteneri evenimentului: Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrul National al Cinematografiei din România, Patria Loteanu, Consiliul Raional Străşeni, Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, Teatrul „Veniamin Apostol”.

Intrarea este gratuită.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns