Festival Intern-Naţional de poezie în Cetatea Soroca

Sâmbătă, un desant de poeţi şi critici literari de pe ambele maluri ale Prutului au venit la Soroca. Aceştia au participat la Festivalul de Poezie “Bucureşti-Chişinău” cu o ramificaţie la Soroca, localitate ce se vrea a fi Capitala Culturală a Basarabiei. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi se desfăşoară sub genericul “Două state, o literatură”.

Gazdele evenimentului Inter-Naţional, după cum s-a exprimat cineva dintre cei prezenţi, au fost poetul Petre Popa, directorul Teatrului “Veniamin Apostol”, şi Vladimir Nicuţa, vicepreşedintele raionului Soroca. În vechea fortăreaţă de pe malul Nistrului s-a desfăşurat maratonul liric „Cea mai frumoasă poezie”.

Concursul a fost câştigat de Grigore Chiper, din partea stângă a Prutului, şi Gabriel Chifu, din dreapta fluviului.

Tot aici au fost acordate Premiile Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România. Acestea au revenit lui Ioan Mânăscurtă pentru volumul de eseuri „Deslușirea semnelor” și lui Vitalie Răileanu pentru cartea de poeme „Străin pe ape”, ambii născuţi în ţinutul Sorocii.

Citiți articolul integral în ziarul “Observatorul de Nord” de vineri.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns