A început procesul de recepție finală a lucrărilor de restaurare a cetăţii Soroca

La peste doi ani de la redeschiderea fortăreţei medievale din Soroca, după lucrările de restaurare a Cetăţii cu amenajarea spațiului aferent și a căilor de acces, a început procesul de recepție finală a acelor lucrări. După expirarea perioadei de garanţie membrii comisiei urmează să verifice dacă în această perioadă nu au apărut careva probleme la lucrările efectuate şi să semneze procesul verbal. Preşedintele raionului, Ghenadie Muntean, a semnat dispoziţia de începere a procesului de recepţie a lucrărilor formând comisia din membrii consiliului raional, ai primăriei, Ministerului Culturii şi reprezentanţii serviciilor descentralizate şi disconcentrate din teritoriu. Dar deoarece la întrunirea comisiei nu au fost prezenţi toţi membrii acesteia, în speţă primarul oraşului Soroca Victor Său, care la acea etapă era la conducerea raionului, dar şi fiindcă în opinia lui Ghenadie Muntean nu au fost pregătite toate materialele şi nu au fost informaţi cum se cuvine toţi membrii comisiei, acesta a o părăsit întrunirea. Totodată alţi membi ai comisiei şi participanţii invitaţi au continuat să verifice cum a evoluat situaţia în aceşti doi ani, urmând ca timp de câteva zile să certifice prin semnăturile lor recepţia finală. Amintim că lucrările au făcut parte din cadrul proiectului transfrontalier “Bijuterii Medievale: Cetăţile Hotin, Soroca, Suceava”.

Actele de control şi procesele verbale anterioare pot fi accesate aici – https://drive.google.com/open?id=0ByYLAoWLyxOLSGVnNHNqMS00Snc

 

 

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.