Expoziţia foto „Realităţi” în cetatea Soroca

Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” vernisează duminică, 9 iulie, expoziția fotografică cu genericul „Realităţi” în incinta Cetății Soroca, începând cu ora 11:00. Expoziția va fi deschisă până la 31 iulie.

Fotografii au fost selectați în cadrul unui concurs de burse dedicat fotografiei documentare, sprijinit financiar de European Endowment for Democracy, valoarea totală a cărora se estimează la 2500 euro. Astfel, pe parcursul a 3 luni, fotografii au documentat câte o problemă socială ce va fi expusă în cadrul expoziție fotografice. Fotografiile sunt realizate de 5 fotografi din Republica Moldova, printre care și Vadim Șterbate, reporterul ziarului Observatorul de Nord. Expoziția își propune să aducă în vizorul societății, dar și al autorităților realitățile de pe întreg teritoriul țării, exprimate și prin fotografie.

Astfel, fotografiile prezintă publicului larg probleme precum: situația ecologică a râului Nistru, sistemul educațional, perspectiva tinerilor la sate, îmbătrânirea populației etc. Concomitent, expoziții similare vor fi deschise la rondul de lângă statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului și în Piața Horelor din or. Cahul. Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” (www.oamenisikilometri.md) este o platformă on-line de jurnalism social focusată pe abordarea intrinsecă a istoriilor umane şi/sau a fenomenelor sociale din Republica Moldova (storytelling). Evenimentul este susюinut financiar de cгtre European Endowment for Democracy.

Sursa: www.oamenisikilometri.md

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.