Spectacolul “Magnificii” va fi jucat la Soroca

0
17

La 23 iunie, pe scena Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca, pasionații de teatru vor putea urmări spectacolul „Magnificii”.

11 actori pornesc la drum ca, prin profesia lor dubioasă și cu prețul existenței lor să salveze lumea în 90 de minute. Actori și muzicieni din Republica Moldova și Germania, bărbați și femei, specialiști în domeniul lor, s-au unit pentru acest proiect. Sunt hotărâți să ia apărarea ”satului global” de geopolitică și teroare, de economiile neoliberale și industrializarea 4.0, de războinicii contemporani, populiști și promotorii crizei. Ca să arate cum se poate de făcut asta, ei pun în scenă ”Cei 7 magnifici”, se menționează în invitația oficială la spectacol.

Actori din Ludwigsburg, Berlin, Burghausen, Chișinău și București își pun întrebarea ce vor să facă cu profesia și viețile lor. Se pregătește o seară captivantă, mai notează sursa, în care sunt prezentate 11 episoade de western, se povestesc 11 vieți și în care se caută să se dea un răspuns la întrebarea ce de fapt ar trebui să fie politica: implicarea fiecăruia din noi în treburile comunității noastre?

Regia și scenariul spectacolului sunt semnate de Mario Eick, co-regia: Sava Cebotari și Manuel Harder. Acesta este un proiect al Teatrului Tineretului din Burghausen în parteneriat cu Institutul Goethe București, Centrul Cultural German Akzente, Centrul Național de Educație prin Artă, Centrul de proiecte Culturale Azart.

Spectacolul este jucat și pe scenele din Burghausen și Stuttgard (Germania) Chișinău și Bălți. Începutul la ora 17.00. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.