Expoziție de pictură la Muzeul de Istorie și Etnografie

0
106

O expoziție de pictură, a cărei autor este artistul plastic Leonid Popescu a fost inaugurată la finalul săptămânii trecute la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

“Copilăria mea este legată de un eveniment care s-a petrecut la Soroca, unde învăța fratele meu mai mare. Odată am venit în ospeție, dar nu l-am găsit acasă și am dormit o noapte de toamnă târzie în parc. Nu am simțit frigul sau răceala, pentru că mă gândeam la trecutul cetățenii, la strămoșii noștri și oastea lui Ștefan cel Mare. De atunci am purtat în suflet și cetatea, și istoria orașului”, ne-a mărturisit autorul lucrărilor, care reprezintă peisaje din Maramureș, Chilia, Hotin, și alte locuri, care ocupă un loc aparte în viața și activitatea sa.

„Vara în Antalya”, „Portretul fiicei”, „Crimeea Sat”, „Vara târzie” sunt doar câteva din denumirile picturilor expuse în incinta muzeului din Soroca, care pot fi admirate de către vizitatori până la finalul lunii curente.

Leonid Popescu s-a născut în satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești. A absolvit școala medie din localitatea de baștină, după care Şcoala de Arte Plastice pentru copii din Orhei, Şcoala de Colegiul de Arte Plastice  „Alexandru Plămădeală”, Institutul (Academie) de Arte şi  Design  – grafică industrială, Harkov, Ucraina.

Ilustratorul și arhitectul este membru al Uniuniilor de Creaţie, a Artiştilor plastici din Republica Moldova(1997), Uniunii Scriitorilor din Moldova (2000), a Uniunii Scriitorilor din România (2008), a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova (1997).

În palmares pictorul iconar și mural are multiple premii, distincţii, şi titluri onorifice, inclusiv Ordinul de Onoare (2013), Maestru în Arte (2001), membru fondator al Societăţii Leogenart (2000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.