Poftim la “Iarmarocul de Crăciun”!

Duminică, 25 decembrie, în Piața Libertății din or. Soroca are loc tradiționalul „Iarmaroc de Crăciun”. Evenimentul are ca scop promovarea obiceiurilor, tradiţiilor de iarnă, educaţia tinerilor în spiritul respectului şi preţuirii tezaurului folcloric, conservarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial și, nu în ultimul rând, diversificarea sferei de agrement a populaţiei. Programul promite a fi unul frumos. În cadrul Festivalului ”De urat v-am tot ura” vor fi prezentate cele mai valoroase colinde, datini şi obiceiuri de iarnă: „Mălăncuţa”, „Pluguşorul”, „Cocoşul”, „Jocul caprei”, ”Ursul”, ”Calul”, ”Cerbul”, jocuri dramatice cu măşti zoomorfe.

Ansamblul Folcloric “Țărăncuța” și alți oameni de cultură din Vădeni sunt gata de eveniment, măștile sunt pregătite, colindele învățate, jocurile repetate. Poftim de veniți și le urmăriți!!!

Info OdN

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.