Gheorghe COSNICEANU: „Sughiţi bun la neciopliţi!”

Orice sat care se respectă îşi cinsteşte şi îşi ocroteşte valorile. Acest „principiu” este respectat şi în comuna Tătărăuca Veche, bogată în oameni care ne-au dus faima în lume: Eva Gudumac – medic recunoscut în toată republica, Lucreţia Bârlădeanu şi Petre Popa – mesageri ai Cuvântului.., iar zilele acestea lista a fost completată de epigramistul Gheorghe Cosniceanu, autorul cărţii „Sughiţi bun la neciopliţi!”.

Or, drept apreciere a muncii epigramistului, acestuia i-a fost înmânată, de către preşedintele-fondator al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova (USEM) Diana Ciugureanu-Zlatan, legitimaţia de membru al acestei prestigioase uniuni de creaţie.

Altfel, fiind într-o vizită de documentare la Tătărăuca Veche exeprţii de la IDIS „Viitorul” au constatat că administraţia publică locală are un sprijin de nădejde – Consiliul Consultativ al cetăţenilor, creat în urma Programului „Prin Iniţiative Comunitare – spre un viitor european”, implementat cu suportul finaniar al SUA şi Poloniei. „Crearea acestul Consiliu este o oportunitate reală de dezvoltare a activismului printre cetăţeni şi pentru consolidarea societăţii la construirea unei societăţi democratice”, susţine primarul comunei Liviu Raischi. La rândul său, membrul activ al Consiliului, Valeriu Herţa, a menţionat că „dacă există comunicare cu APL lucrurile se mişcă şi, cu eforturi comune, găsim mai uşor soluţii la probleme”.

Stela Toma  

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.