Servicii inovative în biblioteci

0
63

Seminarul cu genericul “Servicii inovative în BNC Ion Creangă” a avut loc astăzi, în incinta Bibliotecii Publice “Mihail Sadoveanu” din orașul Soroca. Invitata specială a evenimentului a fost Claudia Balaban, director al Bibliotecii Naționale pentru Copii “Ion Creangă”.

Tema seminarului a fost modernizarea segmentului biblioteconomic. La eveniment au participat bibliotecari din toate satele raionului Soroca, precum și doamna Tamara Coșсiug, specialist superior secția cultură și turism Soroca. În mesajul său de salut, directorul bibliotecii – gazdă, Eugenia Railean, a subliniat necesitatea modernizării bibliotecii, prin eforturile comune ale bibliotecarilor, autorităților, dar și societății civile.

Claudia Balaban a încurajat bibliotecarii să se implice cât mai activ în societate: “Unde e lumea, trebuie să fie și bibliotecarii”. De asemenea, s-a accentuat importanța dotării bibliotecilor cu utilaje tehnice de ultimă oră, care să faciliteze accesarea surselor bibliografice necesare. Potrivit invitatei evenimentului, bibliotecarii nu trebuie să facă concurență între carte și calculator, or acestea două sunt surse complementare pentru o informare corectă.

Biblioteca Publică “Mihail Sadoveanu” din orașul Soroca 1

Nina Grincu, bibliotecară în Gimnaziul Rublenița, s-a arătat plăcut surprinsă de momentele de inspirație și de gândurile înțelepte transmise celor prezenți de invitata specială a evenimentului.

Larisa Prisacari, șef de bibliotecă în comuna Șolcani, a declarat că lecțiile de viață și sfaturile primite îi vor fi utile pentru o bună dezvoltare profesională.

În cadrul seminarului, au fost expuse cele mai citite cărți la Soroca, dar  și o colecție de cărți – handmade confecționate de copiii soroceni.

Evenimentul a fost încununat cu o piesă interpretată de doamna Tamara Coșciuc, acompaniată de pianul din sala de lectură a bibliotecii “M. Sadoveanu”.

Grigore Cojocaru, stagiar, FJȘC, USM

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.