Boboteaza încheie sărbătorile de iarnă

Patru soroceni au sărit în apele Nistrului pentru a aduce crucea aruncată de părintele Sorin
Fotograf: Vadim Şterbate

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Boboteaza pe stil vechi, care este sărbătoarea Botezului lui Iisus Hristos. Creştinii au mers de dimineaţă la slujbele religioase la bisericile din localităţi, de unde au luat aghiazmă. Patru curajoşi – Mihai Toporovschi, Sorin Vizitiu, Sergiu Blajin şi Iurie Leso au intrat în apele reci ale Nistrului pentru a prinde crucea aruncată de părintele Sorin Huluţă, de la biserica Sfinţii Martiri Brancoveni din oraşul Soroca.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.