S-a stins din viaţă Mihai Volontir

A plecat dintre noi Mihai Volontir. Actor, regizor şi interpret îndrăgit, Maestrul a ştiut să-şi păstreze cumsecădenia aşa cum fusese educat la Glinjeniul de pe valea Ciornei. A fost curtat de marile teatre din Moscova şi Chişinău, dar a rămas să trăiască în provincie, fiind fidel Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi. În film a debutat cu rolul lui Ivan Turbincă din ecranizarea “Se caută un paznic”, după care au urmat zeci de alte roluri, unul dintre cele mai îndrăgite fiind Budulai din filmul “Ţiganul”.

Acum un an, la repetiţia spectacolului aniversar de 80 de ani, Mihai Volontir povestea despre viaţa şi calea sa — “O cale nici uşoară şi nici grea, cu plăcere am făcut totul, orice soldăţel, orice rol cât de mic sau cât de mare a fost făcut din inimă cu suflet, cu retrăire. Asta a fost calea mea.”

Mihai Volontir a plecat, dar ne-a lăsat filmele şi cântecele sale…

Vadim Şterbate

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.