A venit timpul celor mai gustoși castraveți marinați sau murați, după preferința Dvs. Noi am studiat zeci de rețete și vă prezentăm trei, cele mai gustoase, care cu siguranță Vă lasă gura apă.
Castraveți marinați cu oțet (bulgărești)
INGREDIENTE:
- Castraveți
- Oțet din vin de 9% – o parte la patru părți de apă
- Sare neiodată-o lingură la litrul de lichid
- Zahăr-o lingură la litrul de lichid
- Boabe de piper
- Boabe de muștar
- Foi dafin
- Floare de mărar
- Ceapă tăiată peștișori
- Felii de morcov
- Usturoi
MOD DE PREPARARE:
– Catraveții spălați se așează în borcane alături de peștișori de ceapă, felii de morcov, boabe de piper și musștar, usturoi, foi de dafin, iar deasupra borcanului se pune floarea de mărar.
– Se măsoară cu aproximașie cât lichid trebuie. Se încălzește apa și oțetul (nu se fierbe, doar cât să se dizolve sarea și zahaărul) și se adaugă sarea și zahărul.
– Lichidul se toarna în borcane, peste castraveți, se pun capacele și se sterilizează borcanele la bain Marie – într-un vas cu apă la foc. Se țin încă 15 minute, din momentul în care fierbe apa. Borcanele se răcesc și în cămaraă, pentru iarnă, cu ele.
(petitchef.ro)
Castraveți marinați
INGREDIENTE:
- Castraveți mici
- Oțet
- Apă
- Sare
- Zahăr
- Boabe de muștar
- Boabe de piper
- Ceapa mică
- Morcov
- Cotoare și flori de mărar
- Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE:
- Sterilizăm borcanele.
- Spălăm castraveții în mai multe ape.
- Curățăm ceapa și morcovul.
- În fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem: castraveți, 2-3 cepușoare, 1-2 morcovi tăiați rondele sau pe lungime, 1 lingură de muștar boabe, 5-10 boabe de piper, 4 linguri de oțet, 1 lingură cu vârf și încaă 1/2 de lg zahr tos, 1 lgingură rasă de sare pentru muraturi, apă caât cuprinde, cotoare/flori de mărar
- Punem capacele și punem borcanele într-o oală mare, pe fundul și marginile căreia punem prosoape. Punem apa peste borcane, având grijă ca nivelul acesteia să fie mai jos (1-2 cm) de marginea capacului. Punem oala pe foc potrivit, iar din momentul iîn care începe să fiarbă lăsăm 10-15 min.
- Scoatem borcanele fierbinți și le acoperim cu niște prosoape și pături până a doua zi. După această operațiune le punem în beci/cămară. Puteți adapta cantitatea de zahăr în funcție de gustul vostru.
(bucataras.ro)
Castraveți marinați cu ketchup
INGREDIENTE:
-castraveți mici.
Pentru 1 litru de marinadă:
-1.5 linguri rase de sare;
-2 linguri cu vârf de zahăr;
-250 ml de ketchup (iute);
-o linguriță de esență de oțet 70%;
-condimente și ierburi aromate — după gust.
MOD DE PREPARARE:
- Spălați și uscați castraveciorii.
- Pregătiți borcanele, sterilizându-le în prealabil. Așezați umbrele de mărar, frunze de vișin, coacăz sau alte ierburi și 1-2 căței de usturoi pe fundul fiecărui borcan.
- Puneți castraveciorii în borcan, străduindu-vă să-i așezați cât mai compact.
- Acoperiți-i cu apă fierbinte și lăsați-i să se opărească pe parcursul a 5 minute, după care scurgeți apa în chiuvetă. Repetați această procedură încă o dată, scurgând apa din borcane într-o cratiță.
- Adăugați sarea, zahărul, condimentele alese de dumneavoastră și ketchup-ul în cratița cu apa (calculați cantitățile de ingrediente în funcție de volumul apei). Aduceți amestecul până la clocotire. Fierbeți-l pe parcursul a 2-3 minute, după care opriți focul și adăugați oțetul. Amestecați foarte bine.
- Turnați marinada obținută în borcanele cu castraveți, închizându-le îndată ermetic.
- Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.
(retete-usoare.info)