Constantin Andriuță: “Am trecut la cele mai vândute soiuri de pe piața Europeană”

0
989

Printre agenții economici soroceni din domeniul agricol, care-și dezvoltă și transformă afacerea pentru a avea acces pe piața europeană, este și cooperativa de producere „CVA Virocagro” din satul Șeptelici, raionul Soroca. Pentru început au renunțat la soiurile exportate tradițional pe piața rusă și au dat preferință celor populare în vest.

Au încercat anul trecut să exporte pe piața europeană, ce-i drept au vândut o cantitate mult mai mică decât și-au dorit. Dar cel puțin au văzut că este posibil. Ca să nu se strice producția agricolă și să o poată vinde atunci când li se va da un preț bun, au decis să construiască un frigider. Fiindcă dobânzile la băncile noastre sunt prea mari pentru agricultori, au apelat la Banca Europeană de Investiții.

Pe parcursul anilor au mai avut parte de susținere, în special în ceea ce ține de consultanță și instruire. Și fiindcă orice criză îți poate rupe aripile, sau te provoacă să zbori mai sus, agricultorii de la Șeptelici au ales a doua variantă. Astfel că sunt deja pregătiți să cucerească și cumpărătorii de pe piața europeană.

Articolul precedentPărinți sfâșiați de durere. Un fiu a fost ucis în Spania, iar altul a făcut infarct
Articolul următorULTIMA ORĂ! Maestrul Valentin Purice a câștigat PREMIUL MARE al Festivalului-Concurs de creații proprii
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.