Consiliul raional Soroca intenționează să semneze un Acord de înfrățire cu județul Vrancea

0
74

Maluri de Prut

Recent, la inițiativa președintelui Consiliului județean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, vice-președintele raionului Soroca, Iurie Tănase, a întreprins o vizită de lucru în acest județ. Întâlnire a fost facilitată de Excelența Sa, Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, și ex-deputatul Parlamentului Republicii Moldova Chiril Moțpan.

În cadrul discuției cu oficialitățile din Vrancea, reprezentate de președintele Consiliului județean, primarul comunei Cârligele, Ștefan Moscu și consilierul comunei cârligele, Gigi Ursu, s-a vorbit despre implementarea unor proiecte europene de interes comun, dar nu înainte de semnarea unui Acord de înfrățire între raionul Soroca și județul Vrancea. S-a stabilit că, după întreprinderea pașilor prevăzuți de legislația RM si României, cei doi președinți, Veaceslav Rusnac și Cătălin Dumitru Toma, vor semna un Acord de înfrățire care ne va permite sa fim eligibili pentru aplicarea la proiectele europene transfrontaliere  cu scop de îmbunătățire a vieții cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

În prezent se lucrează la perfectarea actelor prevăzute, în acest sens, de legislația Republicii Moldova și României, iar o posibilă dată de semnare a Acordului ar fi 6 august 2023, când reprezentanții Consiliului raional Soroca au fost invitați la o întâlnire oficială în județul Vrancea. (INFO OdN)

Articolul precedentSondaj: Deții suficientă informație când trebuie să….
Articolul următorExcelența Sa, Consulul General al României la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu, a fost înaintat la titlul de Cetățean de Onoare al raionului Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.