Consilierul raional Victor Ciuvaga a „găsit” banii, care pot fi alocați instituțiilor educaționale

0
126

  În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului raional Soroca, una din cele mai discutate chestiuni incluse în ordinea de zi a fost cea „Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din componenta raională pentru instituțiile educaționale”. În cadrul dezbaterilor pe această temă, unii deputați au abordat chestiuni care vizează identificarea resurselor financiare care ar putea fi utilizate pentru susținerea instituțiilor educaționale.

Astfel, consilierul Victor Ciuvaga a menționat că, conform informațiilor de care dispune, într-un an, pentru remunerarea salarială a celor trei vice-președinți ai raionului se alocă circa 900.000 lei. În acest context, consilierul a propus să fie revizuită organigrama președintelui raionului, din care să fie exclusă funcția unuia din cei trei vice-președinți. Banii economisiți, circa 300.000 lei, să fie alocați pentru remunerarea elevilor cu performanțe deosebite.

Articolul precedentCOVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 16.02.2022 – 17.02.2022 / INFORGRAFIC
Articolul următorSoroca românească în fotografii de epocă / GALERIE FOTO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.