Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
10 ouă
• 2 linguri de zahăr
• 10 linguri de făină
• 1 litru de lapte
• 1 lingură de ulei
• vanilină
• 2 linguri de zahăr
• 10 linguri de făină
• 1 litru de lapte
• 1 lingură de ulei
• vanilină
Preparare:
Se bat mai întâi ouăle cu zahărul cu ajutorul unui tel. Se pune făina treptat câte puțin, apoi se toarnă laptele. Se adaugă ulei și vanilină. Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încât aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel încât clătita să fie de o culoare galbenă aurie și nu arsă. Se fac în formă de gălucele cu brânză și stafide. Clătitele cu vișine sunt rulate în farfurie și unse cu cremă din smântână cu zahăr.