Certificatele de vaccinare moldovenești sunt recunoscute de 31 țări. Vezi unde poți merge cu aceste certificate.

0
216
Foto: pixabay.com

  Începând cu data de 1 octombrie 2021, posesorii Certificatelor de vaccinare moldovenești au acces în 31 de țări. Despre aceasta informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

   Așadar,  „Recomandăm consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe, pe paginile ambasadelor în țările de destinație precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

*Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

*Recunoașterea unilaterală: Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia, Italia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

*Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Marea Britanie, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.