Centrul de Creație a Copiilor Drochia a dat startul Faptelor Bune / FOTO

0
82

Tradițional, pe 14 aprilie întreaga comunitate marchează Ziua Internațională a Faptelor Bune – o zi dedicată ajutorului, solidarității și implicării sociale. Moldova se alătură din nou mișcării internaționale „Good Deeds Day”, oferind șansa oricui dorește să devină parte a unei mari familii de voluntari.  

Mântuitorul Isus Hristos spunea: „Pomul se cunoaște după roade, ca omul după fapte”.

Faptele noastre vorbesc despre noi, de aceea cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru cei din jur, dar și pentru tine este să ai întotdeauna grijă să faci doar fapte bune. Cu prilejul acestei sărbători, Centrul de Creație a Copiilor Drochia a dat start unui șir de activități, în perioada 12-14 aprilie, dedicate faptelor bune. Ghidați de Tamara Cucuietu, directoarea Centrului de Creație, alături de colegii Svetlana Dolghieru și Pavel Cincilei, discipolii centrului, cu mic și mare au participat la amenajarea terenului aferent, sădind crizanteme și trandafiri.

Împreună cu discipolii HUB-ului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști, am inițiat un șir de activități: amenajarea teritoriului aferent clădirii Centrului de Creație, prin sădirea florilor și copacilor, acordarea ajutorului bătrânilor singuratici și colectarea de haine și produse alimentare pentru o familie de romi cu mulți copii,– a menționat Tamara Cucuietu, directoarea Centrului de Creație. – Mulțumesc colegilor și discipolilor, pentru receptivitate și  dorința de a face lumea mai frumoasă prin FAPTE BUNE!

În acest an, Ziua Internațională a Faptelor Bune 2024 adună peste 9900 de voluntari și voluntare, care vor participa la 255 de acțiuni de voluntariat în întreaga țară. Centrul Republican al Voluntarilor RVC este reprezentantul oficial al evenimentului în Moldova, începând cu 2016. Acest eveniment este posibil datorită susținerii Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Swiss Cooperation Moldova, Comunității de Voluntariat JDC, Grupului Alvia, Pegas, Porsche, Gastrobar și altor asociații.

Faceți cât mai multe fapte bune, ca să aveți urmașilor ce spune. Și ca să fiți cu suflet plin, iar gândul curat și senin, nu uitați celebrul proverb: Bogățiile trec, dar faptele bune rămân!

Andra DONICI, membră HTSJ, corespondentă voluntară

Articolul precedentDe ce se rupe prima floare la ardei. Grădinarii experţi procedează mereu aşa
Articolul următorDe ce să înțepi lalelele înainte să le pui în vază. E trucul primăverii 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.