2.5 C
Soroca
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Acasă ! Centralele termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane...

Centralele termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale anual

0
85
   Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, scrie pe pagina sa de Facebook că, cele peste 300 de centrale termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale anual.
   Astfel, echivalentul a 20 de milioane de dolari nu vor pleca peste hotare, ci vor rămâne producătorilor locali de biocombustibil solid. În jur de 100 de centrale, care din diverse motive nu erau exploatate, sunt testate în prezent, iar operatorii sunt instruiți pentru a le gestiona corect. Cum întregul sector a fost consolidat cu sprijinul Uniunii Europene, pentru activitățile curente avem din nou sprijinul UE prin proiectul „Abordarea impactului crizei energetice”, implementat de UNDP Moldova.
 „Îndemn autoritățile publice locale care au în gestiune centrale termice pe biomasă să le utilizeze pe deplin în sezonul rece al anului, pentru că avem deficit de gaze naturale. Așa vor contribui la independența energetică a țării în cel mai direct sens al cuvântului”, scrie oficialul.
(Pozele sunt de la instalarea centralelor, în cadrul proiectului Energie și Biomasă 2012-2016.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.