Acasă ! Centralele termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane...

Centralele termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale anual

0
102
   Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, scrie pe pagina sa de Facebook că, cele peste 300 de centrale termice pe biomasă din instituțiile publice pot înlocui 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale anual.
   Astfel, echivalentul a 20 de milioane de dolari nu vor pleca peste hotare, ci vor rămâne producătorilor locali de biocombustibil solid. În jur de 100 de centrale, care din diverse motive nu erau exploatate, sunt testate în prezent, iar operatorii sunt instruiți pentru a le gestiona corect. Cum întregul sector a fost consolidat cu sprijinul Uniunii Europene, pentru activitățile curente avem din nou sprijinul UE prin proiectul „Abordarea impactului crizei energetice”, implementat de UNDP Moldova.
 „Îndemn autoritățile publice locale care au în gestiune centrale termice pe biomasă să le utilizeze pe deplin în sezonul rece al anului, pentru că avem deficit de gaze naturale. Așa vor contribui la independența energetică a țării în cel mai direct sens al cuvântului”, scrie oficialul.
(Pozele sunt de la instalarea centralelor, în cadrul proiectului Energie și Biomasă 2012-2016.)
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentO soroceancă și-a donat rinichiul, pentru ai salva viața soțului / VIDEO
Articolul următorVino mâine, cu pofte de dans la hramul satului Nicoreni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.