Cel mai rapid mod să vezi dacă pizza mai poate fi consumată sau trebuie aruncată

0
86

Unul dintre aspectele minunate ale pizzei este că întotdeauna va exista o porție pentru micul dejun sau cină a doua zi. Cu toate acestea, este o provocare să decidem dacă acea pizza rămasă este încă sigură pentru consum sau dacă acel teanc de pizza din congelator merită încă o șansă.

De obicei, pizza pe care ați comandat-o de la restaurante poate rămâne proaspătă timp de până la cinci zile, atunci când este păstrată în frigider, în timp ce pizza congelată, depozitată corespunzător în congelator, poate fi gătită și savurată în siguranță timp de până la șase luni de la data indicată.

Cu toate acestea, dacă vă îngrijorează starea pizzei și vă întrebați dacă este încă comestibilă, există o modalitate rapidă de a vă asigura dacă merită să o gustați. Sunt mai multe trucuri care te vor ajuta să vezi dacă merită să o mai gătești sau trebuie doar să o arunci.

Dacă marginea crustei sau partea de jos a pizzei începe să devină de culoare închisă sau prea uscată, acesta poate fi un semn că a fost păstrată prea mult timp. Orice urmă de mucegai pe crustă sau pe ingrediente este un semn clar că pizza nu mai este comestibilă și trebuie aruncată imediat.

Cum să afli dacă pizza s-a stricat

Dacă pizza emană un miros ciudat sau neplăcut, este un semn că ingredientele s-au deteriorat. Mirosul de fermentare sau mucegai este un indiciu clar că pizza nu mai este bună și trebuie să scapi imediat de ea.

Dacă legumele de pe pizza au devenit moi sau au o textură ciudată, este un semn că au început să se deterioreze. Dacă brânza își schimbă consistența și devine lipicioasă sau prea uscată, pizza nu mai este în cea mai bună formă. Dacă o încălzești, vei observa că devine și mai ciudată.

Dacă simți un gust acru sau amărui în timp ce mănânci pizza, este un semn că ingredientele s-au deteriorat și nu mai sunt sigure pentru consum. Dacă pizza a depășit data de expirare indicată pe ambalaj, este mai în siguranță să nu o consumi, deoarece calitatea ingredientelor poate fi afectată.

Totuși, pizza congelată poate fi consumată și după ce expiră. Având în vedere că a fost numai înghețată, proprietățile acestui preparat nu se schimbă și sunt la fel când se dezgheață.

Dacă pizza a fost lăsată la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi fost expusă la bacterii și să nu mai fie sigură pentru consum.

În concluzie, este important să fii atent la aceste semne și să nu consumi pizza care prezintă indicii de deteriorare sau alterare. Siguranța alimentară este prioritară, iar aruncarea pizzei deteriorate este întotdeauna mai bună decât a te expune riscurilor pentru sănătate.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCunoaște-i la față: acești primari vor conduce localitățile din raionul Soroca în următorii patru ani!
Articolul următorVila Bassaraba din Franța
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.