Cel mai înstărit român ocupă doar locul 1516 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei

0
89
Spre comparaţie, în anul 2016 datoria în contul unui moldovean era de numai 12.140 lei
   Este vorba despre Ion Țiriac, cu o avere de circa 2.000.000.000 de dolari sau cu 400.000.000 de dolari mai mare decât în anul trecut. În TOP-ul Forbes-2023 se mai regăsesc alți cinci români.
  Al doilea cel mai bogat român este fondatorul Dedeman, Dragoș Pavăl – 1,7 miliarde de dolari, după care urmează Daniel Dineș, fondatorul UiPath- 1.6 miliarde de dolari, Ion Stoica și Matei Zaharia, cei care au fondat compania DataBricks, cu o avere de 1.2 miliarde de dolari fiecare și Adrian Pavăl, fratele lui Dragoș – 1,1 miliarde de dolari.
  TOP-ul miliardarillor îl domină americanii – 17 locuri, iar idustriile care domină sunt tehnologia, moda şi retail. Cel mai bogați trei oameni al planetei sunt Bernard Arnault & family – 211 miliarde dolari, sursa de avere: LVMH, vârstă: 74, cetăţenie Franţa; Elon Musk – 180 miliarde de dolari, sursa averii: Tesla, SpaceX, vârsta: 51 de ani, cetăţenie SUA și Jeff Bezos – 114 miliarde de dolari, sursa averii: Amazon Vârsta, 59 de ani Cetăţenie SUA.
  În lista miliardarilor nu se regăsesc cetățeni moldoveni.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAtenție șoferi! Cad bolovani lângă podul Bechir din Soroca / VIDEO
Articolul următor„Sărbătoarea de Paști – sărbătoarea copilăriei”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.