Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet

0
394

În ultimii ani, tot mai mulți au renunțat să mai consume apa ce curge la robinet, chiar dacă aceasta este potabilă, fiind convinși că cea îmbuteliată, din comerț, este mai bună pentru organismul uman. Specialiștii au făcut câteva precizări importante. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet.

Apă de la robinet versus apă îmbuteliată

Românii și-au format o preferință nouă, în ultimii ani. Foarte mulți au decis să nu mai consume apă de la robinet, preferând să o bea pe cea îmbuteliată, ce se găsește pe rafturile tuturor magazinelor din țară.

În plus, există percepția că apa îmbuteliată este mai sigură și mai sănătoasă decât apa de la robinet, unii cred că din pricina conținutului de calcar, cea din urmă ar favoriza formarea pietrelor la rinichi.

Ce spun specialiștii

Un chimist, Dario Bressanini, a demontat această teorie. Acesta a punctat că, din contră, prezența calcarului este, de fapt, benefică, deoarece oferă nutrienți importanți precum calciul și magneziul, esențiali pentru organismul uman.

Afirmația sa este susținută și de specialiști de la Institutul Superior de Sănătate, care adaugă că nu există motive întemeiate din punct de vedere al sănătății pentru a prefera apa cu conținut scăzut de minerale față de apa de la robinet.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet. Ce au descoperit specialiștii

Foto: Profimedia

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robine

Așadar, ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet? Nimic negativ! Bressanini a precizat că prezența calciului din apa potabilă menajeră nu contribuie la formarea pietrelor la rinichi, infirmând astfel teoria că apa de la robinet poate fi dăunătoare.

Potrivit Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), apa de la robinet este considerată mai bună decât apa îmbuteliată, nu doar în ceea ce privește prețul, dar și calitatea. Cu toate acestea, mulți consumatori preferă să cumpere apă îmbuteliată zilnic. Această preferință poate fi atribuită gustului neplăcut sau durității apei de la robinet din zonele lor de reședință.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCurs valutar pentru 17 martie 2024: euro valorează 19 lei și 26 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 60 de bani
Articolul următorFilmul autohton „Omul fără linia vieții” a fost proiectat la Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.