Ce se întâmplă de fapt când reîncălzești cafeaua. De ce nu este bine să o mai bei, ce modificări chimice se produc

0
67

Știați că reîncălzirea cafelei accentuează amăreala datorită modificărilor chimice și descompunerii anumitor compuși?

• Când cafeaua este reîncălzită, compușii volatili responsabili pentru gustul și aroma plăcută se degradează. Aceasta formează compuși care conferă amăreală, cum ar fi acidul chinic și acidul cafeic. Procesul de reîncălzire intensifică descompunerea acestor compuși, rezultând o băutură mult mai amară și mai astringentă decât cafeaua proaspăt preparată.
• Compușii volatili sunt esențiali pentru a obține un gust echilibrat și complex în cafea. Odată ce aceștia sunt distruși prin reîncălzire, rămân doar compuși amari care nu contribuie la experiența plăcută a consumului de cafea.
• Chiar și o ușoară reîncălzire provocă o descompunere semnificativă a compușilor, transformând o cafea echilibrată și savuroasă într-o băutură amară și neplăcută”, scrie profesorul pe o rețea socială.

Alternative pentru o cafea perfectă

Pentru a evita reîncălzirea cafelei, specialiștii recomandă câteva soluții practice:
Preparați porții mici: Prepararea de porții mai mici de cafea vă asigură că o veți consuma proaspătă.
Folosiți termosuri de calitate: Păstrarea cafelei într-un termos bun menține temperatura și prospețimea pentru mai multe ore.
Investiți în aparate de cafea cu funcție de păstrare a temperaturii: Aceste aparate mențin cafeaua caldă fără a compromite gustul.

De ce nu ar trebui să reîncălzeşti cafeaua la cuptorul cu microunde

Reîncălzirea cafelei în cuptorul cu microunde nu este lipsită de pericole. În primul rând, cafeaua reîncălzită nu are aceeași aromă ca și cafeaua care tocmai a fost preparată. Dar, potrivit unui studiu publicat în New York Times, încălzirea cafelei în cuptorul cu microunde poate fi chiar periculoasă pentru sănătate. De fapt, în cuptorul cu microunde, căldura ajunge cu greu la „inima” băuturii. Ca urmare, doar suprafața cafelei este încălzită.

Mai presus de toate, cafeaua conține 850 de componente aromatice volatile și uleiuri naturale identificate. În aer liber, aceste uleiuri se dezintegrează foarte repede. Dacă în schimb beți cafea cu lapte sau cappuccino, aveți grijă. Proteinele din lapte din băutura pot produce bacterii după aproximativ două ore în aer liber.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPrimăria Soroca a alocat 180.000 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și educație la grădinița de copii nr.17
Articolul următorLecții de siguranță în apă pentru copiii de la Tabăra de odihnă ”La Dumbravă” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.