Ce se întâmplă dacă mănânci câte o banană în fiecare zi. Cine nu are voie să consume banane

0
4858

  Banana este fructul preferat al multora pentru că este dulce și aromată. Unii mănâncă câte o banană în fiecare zi, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul vostru atunci când mâncați banane zilnic? Ei bine, află că acest fruct are o mulțime de benficii pentru sănătate, scrie dcnews.ro

În primul rând, consumul de banane te poate ajuta să previi hipertensiunea arterială. Majoritatea persoanelor se gândesc imediat la consumul de sodiu când vine vorba despre hipertensiune. De fapt, tensiunea normală este determinată de echilibrul dintre cantitatea de sodiu și potasiu din sânge. Potrivit statisticilor, se consideră că aproximativ 2% dintre adulți consumă necesarul zilnic de potasiu, ceea ce înseamnă că acest echilibru este periclitat pentru foarte multe persoane.

Totodată, un consum frecvent de fructe și legume proaspete reduce riscul de cancer pentru că acestea conțin o cantitate ridicată de vitamine și minerale fără să să includă și mult sodiu, zahăr rafinat, conservanți sau coloranți artificiali. Bananele în mod special sunt o sursă bună de vitamina C, care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi.

Cine nu are voie să mănânce banane

Banana este moale, ușor de digerat, cu zaharuri simple, cum ar fi fructoza și zaharoza care atunci când sunt consumate încarcă rezervorul cu energie al întregului organism și  ne revitalizează instantaneu, așadar, datorită acestor calități, bananele sunt folosite de sportivi pentru a obține energie instantanee și ca supliment alimentar în plan de tratament pentru copii subponderali,.

Dacă sunt recomandate cardiacilor datorită conținutului bogat în potasiu, bananele nu le sunt indicate celor cu probleme renale.

Mai mult, având din belșug carbohidrați, bananele nu sunt bune nici pentru diabetici. Nu sunt cu totul interzise, dar ar fi bine că persoanele cu glicemie mare să le consume cât mai rar.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSoroca stă de-asupra vadului victorioasă ca o margine de pălărie peste un cap pleşuv
Articolul următorCupcake de ciocolată cu inimă pentru ziua îndrăgostiților pe 14 februarie sau pe 24 februarie, de Dragobete.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.