Ce au învățat tinerii reporteri ai revistei “Meridianul școlar” de la Rublenița la un masterclass?

0
303

Tinerii reporteri ai revistei “Meridianul școlar” din Gimnaziul Rublenița au avut parte de o experiență unică și benefică la când au participat în această săptămână la un masterclass susținut de jurnalistul Vadim Șterbate. Evenimentul a fost organizat sub îndrumarea profesorului de limba și literatura română, Stela Leșan.

Masterclass-ul a fost conceput ca o formă eficientă de învățare și dobândire de cunoștințe, oferind elevilor noi informații, sfaturi, idei și instrumente practice pentru redactarea și elaborarea revistei lor. Cursul compact a fost structurat astfel încât să ofere o combinație unică între partea teoretică și cea practică, concentrându-se pe obținerea și consolidarea cunoștințelor și abilităților elevilor.

Elevii au fost extrem de implicați în eveniment, ascultând cu atenție și punând întrebări jurnalistului, precum și împărtășind problemele cu care se confruntă în procesul de redactare a știrilor, reportajelor sau interviurilor. Vadim Șterbate a venit cu multe explicații și exemple din experiența sa, dar și din viața de zi cu zi, făcând ca acestea să fie pe înțelesul elevilor și ușor de aplicat în practică.

Rezultatul acestui eveniment a fost impresionant, cum au confirmat și reporterii care au participat la masterclass. Aceștia au declarat că au fost încurajați să continue să scrie reportaje și chiar să îmbrățișeze profesia de jurnalist, în timp ce alții și-au exprimat entuziasmul și nerăbdarea de a primi mai multe sfaturi și recomandări în viitor.

În concluzie, masterclass-ul susținut de Vadim Șterbate a fost o experiență memorabilă pentru tinerii reporteri, oferindu-le instrumentele și abilitățile necesare pentru a-și îmbunătăți competențele în domeniul jurnalismului. Această întâlnire a deschis oportunități noi și le-a oferit elevilor încrederea necesară pentru a-și urma visul și a deveni jurnaliști de succes în viitor.

“M-au impresionat răspunsurile profesionistului, detaliate, care m-au încurajat să continui să scriu reportaje și de ce nu să îmbrățișez această profesie.”
Andreea Petcu, elevă

“Mi-a plăcut că jurnalistul a răspuns la toate întrebările pe care i le-am adresat. Ne-a dat sfaturi utile și ne-a dat un imbold de a continua în acest domeniu al jurnalismului. Îl mai așteptăm cu drag și cu nerăbdare pentru mai multe sfaturi și recomandări.”
Alexandra Curtiș, elevă

“Mi-a plăcut că această întâlnire s-a desfășurat sub formă de dialog și nu cu un monolog lung și monoton. Domnul răspundea detaliat la toate întrebările. Această întâlnire mi-a plăcut foarte mult și cu nerăbdare așteptăm să mai revină la noi deoarece sunt multe lucruri pe care vrem să le aflăm din acest domeniu.”
Mihaela Lozan, elevă

“După acest masterclass, neapărat vom face schimbări noi în ziarul nostru școlar. Astfel, sfaturile pe care le-am primit astăzi le vom aplica neapărat pentru a atrage atenția cititorilor, dar și pentru a mări numărul acestora. Timpul s-a scurs foarte repede și nu am reușit să discutăm mai multe lucruri din acest domeniu. Îl mai așteptăm la noi și chiar m-am gândit să îmbrățișez și eu profesia de jurnalist.”
Iulia Rujițchi, elevă

“Revista Meridianul școlar activează din anul 2017. Până atunci, au mai existat câteva reviste, dar din 2017 sunt coordonatorul acestei reviste. Colaboratori ai acestei reviste au fost mai multe promoții de elevi care absolvă 9 clase și pleacă. Astfel, în fiecare an, se reînnoiește numărul colaboratorilor care sunt pregătiți pentru a redacta un reportaj, știre, interviu la nivel de instituție și de ce nu, poate pe viitor să îmbrățișeze această profesie unii dintre ei.”
Stela Leșan, profesoară de limbă și literatură română


Articolul precedentAdresare: “După numirea în funcție a Nataliei Bucicovscaia, mai mulți angajați ai Direcției Învățământ au fost expuși intimidărilor”
Articolul următorHai la fotbal! Mâine echipele sorocene au meciuri în Campionatul Republicii Moldova, Liga a 2-a
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.