Cât de des trebuie schimbat mopul

0
47

Mopul este un instrument esențial în curățarea casei, folosit pentru a menține podelele curate, dar eficacitatea sa depinde în mare măsură de starea în care se află. Probabil ați observat că un mop vechi nu curăță la fel de bine ca unul nou. Trebuie schimbate periodic, dar cât de des?

Când este momentul să schimbi mopul

În termeni generali, frecvența cu care trebuie schimbat mopul poate varia, în funcție de tipul de mop și de utilizarea acestuia.

Mopurile din microfibră, populare pentru capacitatea lor de a prinde praful și murdăria, au de obicei o durată de viață de șase luni până la un an, în funcție de intensitatea utilizării și de întreținere.

De asemenea, este important să spălați în mod regulat capetele din microfibră și să le înlocuiți atunci când încep să prezinte semne evidente de uzură, cum ar fi pierderea absorbției sau uzura fibrelor.

 

Pe de cealaltă parte, mopurile din bumbac, care sunt eficiente la absorbția lichidelor și la curățarea petelor, necesită o abordare diferită.

Aceste cârpe ar trebui înlocuite mai des, aproximativ o dată la trei până la șase luni, deoarece bumbacul tinde să-și piardă capacitatea de absorbție și să se deterioreze mai repede cu utilizarea constantă.

În plus, bumbacul este susceptibil la acumularea de bacterii dacă nu este curățat corespunzător.

Capetele de burete trebuie schimbate la fiecare două-trei luni, mai ales dacă prezintă semne de uzură sau miros neplăcut, care indică acumularea de bacterii și murdărie.

Semne că trebuie să cureți mașina de spălat

Pentru ca acestea să funcționeze corect, aparatele precum mașinile de spălat rufe necesită curățare, mai ales pentru a evita mirosurile neplăcute. Dacă nu o faci, murdăria va apărea pe haine, filtrele se pot înfunda și probabil vei ajunge să fii nevoit să plătești pentru o reparație costisitoare.

  • Hainele miros urât

Primul semn care te avertizează că mașina ta de spălat necesită curățare este atunci când hainele miros a mucegai. Și în ciuda faptului că au fost spălate, hainele ies cu acel miros neplăcut.

  • Curăță filtrul

Filtrul este cel situat în partea din față a aparatului, sub tambur, și este cel care prinde scamele și resturile și împiedică ca acestea să ajungă la pompă și să o înfunde.

Dacă nu sunt curățate, resturile pot provoca un blocaj și pot încuraja creșterea bacteriilor. Pentru aceasta este necesar să scoateți filtrul pentru a-l spăla.

  • Reziduuri de detergent

Dacă utilizați detergent lichid sau pudră, vor fi întotdeauna urme ale acestora în sertarul dozatorului. Balsamurile de rufe, pentru că sunt groase, lasă și reziduuri, și de aceea respectivul sertar ajunge să aibă o masa lipicioasă.

Trebuie să rețineți că aceasta este o altă alternativă pentru apariția mucegaiului, așa că este necesar să scoateți sertarul pentru detergent și să îl curățați cu apă caldă și săpun, folosind o periuță de dinți veche pentru a curăța crăpăturile.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentȚările lumii și femeile lor frumoase
Articolul următorMotivul pentru care anumite fructe și legume nu trebuie ținute în frigider
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.