Ingrediente:
5-8 cartofi mari
150 gr. şuncă sau orice afumături
6 linguri de unt
Sare, piper, pătrunjel, cimbru
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se feliază fiecare cartof până jos, fără a tăia complet. Şunca sau afumătura preferată de asemenea o tăiem felii subţiri. Untul îl topim şi îl amestecăm cu condimentele, cu excepţia pătrunjelului. Se ia câte o felie de afumătură şi se pune printre feliile de cartof. Aşa punem mai multe felii de şuncă. Cu folie de aluminiu se tapează o tavă de dimensiuni medii, apoi se pune fiecare cartof în tavă. Se toarnă jumătate din compoziția de unt şi condimente peste cartofi, astfel încât să intre printre toate feliile. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, după care se scot cartofii şi se pune şi restul compoziției de unt şi condimente. Se pune din nou tava la cuptor pentru alte 20 de minute, până la preparare. Cartofii trebuie să capete o culoare rumenă, iar ca să ne convingem că sunt pregătiţi bine, înfigem o furculiţă. Cartofii sunt buni, dacă furculiţa intră uşor.
La final, presărăm cartofii pregătiţi cu pătrunjel mărunţit.