1 kg carne de porc (spată) sau de bovină sau de pui, la alegere. 30 ml de ulei sau 20 gr. unt Sare, piper Condimente pentru carne
MOD DE PREPARARE:
Carnea se spală şi se usucă cu un prosop din hârtie. Sărăm, pipărăm carnea pe toate părţile şi adăugăm condimentele preferate, potrivite pentru carne. Apoi rulăm bucata de carne şi îi dăm forma unei rulade, pe care o legăm bine cu o sfoară, dintr-un capăt până în altul. Preparatul se prăjeşte pe toate părţile, până capătă o culoare aurie, apoi se pune la rolă, unde se coace până când este gata, aproximativ 25 minute, la temperatura de 160 grade C.
Înainte de a servi rulada, înlăturăm sforile şi tăiem porţii cu grosime de aproximativ 1- 1,5 cm (sau cca 50 gr o porţie). Carnea se recomandă a fi servită cu legume marinate şi sos în bază de maioneză.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.