Care este rolul butonului de la centură de siguranţă. Mulţi şoferi nu ştiu să îl folosească în mod corect

0
871

Nepurtarea centurii se pedepsește aspru de lege, însă nu acesta ar trebuie să fie principalul motiv pentru care o purtăm, ci gândul că ne poate salva viața în caz de accident. Studiile arată că centura de siguranță reduce cu 90% șansele de a fi rănit într-un accident auto.

Probabil că nu mulți șoferi au observat acel buton de la centura de siguranță. Poate că l-ați văzut și nu i-ați dat importanță, însă el are un rol destul de important. Cu ajutorul acelui mic buton, centura se extinde exact cât aveți nevoie, chiar și atunci când vă mișcați.

Atunci când faceți o mișcare bruscă, butonul respectiv are rolul de a bloca centura, deci nu vă veți mai putea mișca, lucru foarte important în timpul unui accident. Este important să vă asigurați mereu că acel buton este la locul lui, astfel încât catarama să nu se deplaseze.

Importanța purtării centurii de siguranță

Conform unui studiu realizat la nivel european, neutilizarea centurii de siguranță este a doua cauză de deces în accidentele rutiere. Pe locul trei se află viteza excesivă, iar pe primul loc condusul în stare de ebrietate.

Chiar dacă sunt conștienți că centura de siguranță le poate salva viața, mulți șoferi aleg să nu o poarte. Unii spun că este incomodă, iar alții nu îi vă importanța. Din nefericire, majoritatea pasagerilor din spate nici nu știu că este obligatorie.

Pe lângă faptul că ne poate salva viața în cazul unui accident, centura de siguranță protejează coloana vertebrală. Aceasta are scopul de a ține șoferul și pasagerii într-o poziție cât mai stabilă în timpul unui impact. Fiind ținuți într-o poziție fixă, protejează coloana, măduva spinării și reduce riscul de paralizie.

De asemenea, centura de siguranță funcționează în concordanță cu airbagul. Există situații în care airbagul nu funcționează dacă nu este folosită centura de siguranță sau situații în care poate provoca mai mult rău decât bine asupra pasagerilor dacă este utilizat independent de centura de siguranță.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSâmbătă „albă” pentru fotbalul sorocean – 9 puncte din 9 posibile! Recor care poate fi doar repetat, nu și bătut
Articolul următorDe ce să presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva. Trucul bucătarilor din marile restaurante
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.