Care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe?!

0
727
46428691 - still life eggs. eggs, three eggs in the nest of dry grass. old wooden floors.

Când eram mici, alegerile pentru ouă erau destul de simple, toate de culoare albă. De-a lungul anilor, raionul de ouă s-a extins. Acum ai de ales între tot felul de ouă, de la cele crescute în aer liber la cele vegetariene, de la șase pachete la 24 de pachete, experiența ta cu ouăle este un pic mai personalizată. Cu alte cuvinte, vorbim de cele două tipuri de ouă, albe și maro. Dar te-ai intrebat care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe, de fapt? Hai să aflăm împreună despre aceste diferențe.

Ouăle maro şi cele albe, alimentul de bază cel mai des regăsit pe masa noastră

De ani de zile, la fiecare mic dejun , cel puțin odată pe săptămână, alegem acest aliment de bază, oul. De cele mai multe ori, așa cum spuneam și în introducere, le alegem pe cele albe, dar de ce? Poate pentru că așa ne-am obișnuit. Dar, cea mai mare decizie în aceste zile pare să fie ouăle cu coajă albă sau cu coajă maro.

Ouăle maro par a fi cele mai potrivite pentru imagini frumoase, ceea ce face ca ouăle albe să pară puțin cam nepotrivite din punct de vedere vizual. Iar prețul ușor mai mare al acestor ouă maro implică cel puțin un pic de superioritate. Dar când vine vorba de ouăle maro vs. ouăle albe, care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe, de fapt? Asta încercăm să aflăm.

Care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe, de fapt?

Pentru început, trebuie să știți că ouăle sunt de toate culorile. Ouăle crescute necomercial pot avea un spectru larg de nuanțe, de la gri și albastru, la verde, pe care le puteți vedea la piața locală a fermierilor.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți despre culorile cojii de ouă este că acestea sunt determinate exclusiv de rasa găinii care le depune. Când vine vorba de ouăle maro şi cele albe de la magazinul alimentar local, majoritatea ouălor albe sunt depuse de găini cu pene și lobii urechilor albi, iar majoritatea ouălor maro de păsări cu pene și lobi urechilor roșii, deși există rase în care se întâmplă exact invers.

Sunt mai sănătoase ouăle maro decât cele albe?

Partea importantă este că, din punct de vedere nutrițional și al aplicațiilor culinare, interioarele sunt identice, doar culoarea cojii este diferită. Atâta timp cât nu alegeți ouă îmbogățite cu omega-3, unde hrana găinilor este îmbunătățită pentru a oferi beneficii suplimentare de omega-3, ouăle maro și cele albe sunt identice din punct de vedere nutrițional.

Așadar, nu există beneficii specifice ouălor de culoare maro, decât dacă preferați culoarea din punct de vedere vizual! S-ar putea să vă întrebați, ouăle albe sunt albite? Dar nu vă temeți, toate ouăle sunt vândute în culorile lor naturale.

Ouăle cu coajă de culori diferite au un gust diferit?

Când vine vorba de aromă, același lucru este valabil, nu există nicio diferență în ceea ce privește gustul ouălor în funcție de culoarea cojii. Diferențele de gust pot apărea atunci când hrana ouălor este diferită.

Aceste este motivul pentru care, atunci când primiți ouă proaspete de la piața fermierilor sau de la un vecin cu un coteț, gălbenușurile pot fi de un portocaliu mai închis, iar gustul poate părea mai intens. Acest lucru va fi legat de hrana acelor găini, nu de culoarea cojii. Ouăle din comerț vor avea toate același gust.

De ce sunt ouăle maro mai scumpe decât cele albe?

Acest lucru are legătură cu nevoile de a produce culoarea maro a cojii. De fapt, toate ouăle încep albe, iar la găinile care fac ouă maro, au un proces suplimentar prin care trece corpul lor pentru a picta sau depune culoarea pe acele ouă. Veți observa că interiorul cojilor de ouă maro este alb, nu sunt maro până la capăt.

Pentru a crea acea nuanță maro, găinile au nevoie de câteva substanțe nutritive în plus în hrana lor, ceea ce face ca hrana lor să fie puțin mai scumpă decât cea pentru găinile albe, de unde și creșterea prețurilor din magazine.

Și, pe măsură ce ouăle brune câștigă popularitate, piața va continua să ceară mai mult. Dar, acele substanțe nutritive suplimentare intră în pui, nu în ouăle în sine, așa că nu există beneficii pentru sănătate sau îmbunătățiri între ouăle maro și cele albe.

Concluzie

Acum că ai aflat care este diferența dintre ouăle maro și cele albe, de fapt niciuna, îți putem spue că singura diferență între ouăle albe și ouăle maro este culoarea cojii de ou, și poate prețul. Indiferent de culoarea cojii unui ou, acesta va avea același gust și aceleași beneficii nutriționale. Noi îți urăm poftă bună! și să ai grijă de sănătatea ta.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentO femeie de 66 ani a decedat la Cosăuți după ce a fost lovită de o mașină
Articolul următorUn punct din șase posibile: FC Inter câștigă un punct chinuit, iar EFA aproape de o surpriză în confruntarea cu liderul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.