Captura poliției de 9 mai: 180 de încălcări. Igor Dodon: „Deschidem o linie fierbinte”

0
146

  16 oficiali, dintre care 9 deputați și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia, au admis încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că vor acorda asistență juridică persoanelor citate de organele de forță, scrie anticoruptie.md

În total, 180 de persoane au fost documentate pentru faptul că au purtat panglica „Sfântul Gheorghe”. Au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Celelalte persoane care au admis încălcări urmează a fi citate la Poliție pentru documentare.

În context, ex-președintele Igor Dodon a declarat că PSRM va deschide o linie fierbinte, unde vor putea suna cei în privința cărora vor fi înaintate procese contravenționate. Totodată, Dodon, făcând referință la hotărârea Curții Constituționale, a subliniat că „orice încercare de sancționare este ilegală”.

Conform poliției, pe tot parcursul zilei de 9 mai, în cele peste 500 de locații din întreaga țară unde au fost organzate manifestații au participat în jur de 43 de mii de persoane.


Articolul precedentFlori care înfloresc în luna mai. Sunt spectaculoase, grădina ta va arăta minunat
Articolul următorLuptători soroceni – câștigători și premianți ai Campionatului Deschis al Autonomiei Găgăuze
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.