Când planurile de acasă nu sunt întocmai cu cele din târg: EFA „se îneacă la mal”, iar FC Inter nu vrea să lase „lanterna roșie”

0
159

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a. Seria Nord

Sunt convins că toți amatorii fotbalului din Soroca credeau că cele două (din trei) reprezentante ale raionului în Liga a 2-a, vor termina en-fanfare prima parte a campionatului și nu vor scăpa cele trei puncte puse în joc, în ultima etapă din acest an. Chiar dacă adversarii erau redutabili (în cazul  echipei de la Visoca) și c-am „de o teapă” (în cazul sorocenilor) norocul nu a fost de partea noastră, cele două competitoare văzându-se învinse și, cel mai important, îngreunându-și calea spre promovare sau avansarea de pe ultimul loc… Ba mai mult, această etapă mi-a dat peste  cap unele pronosticuri ale mele, făcându-mă să cred realităților dar nu emoțiilor. Or, dacă încrederea mea că EFA poate promova mai are dreptul la viață, pronosticul cu privire că FC Olimpia este principalul contracandidat la promovare nu mai este valabil.

Să începem cu meciul de la Visoca, unde circa 200 de spectatori, conform Raportului meciului, erau convinși că echipa preferată va lua cele trei puncte și, prin jocul rezultatelor, vor ierna pe primul loc în clasament. Cu părere de rău, după mai multe partide remarcabile, și ca rezultat, și ca prestație, visocenii au fost nevoiți să se încline în fața formației din Ocnița care, în loc să fie „anihilată” în lupta pentru promovare, a fost „acceptată” în hora promovării. Nu de alta, dar în urma rezultatelor din etapa cu numărul 14 este clar că doar trei echipe, Vulturii Cutezători, EFA și Locomotiva au șanse reale de promovare. În meciul de la Visoca oaspeții și-au adjudecat victoria prin golul marcat de Roman Coșelev (minutul 21) și, de acum încolo, vor sufla serios în spatele visocenilor.

În ceea ce privește meciul FC Inter-CF Râșcani pronosticurile au fost de genul 1,X,2, fiindcă ambele formații sunt în suferință și rolul lor în această ediție de campionat nu poate fi altul decât cel de statiști (a se citi: de furnizori de puncte pentru echipele mai „barosane”). Până la urmă, cele trei puncte și le-a adjudecat echipa care și-a dorit cel mai mult victoria. Este drept că gazdele au avut și câteva zvâcniri de orgolii, dar nu mai mult. Scorul a fost deschis de oaspeți, chiar în primul sfert de oră, prin Nikita Negoiță (14) și dublat de Artiom Zui (36), gazdele replicând prin Vlad Savițchi (41, din penalty). În repriza secundă sorocenii au marcat prin Emanuil Gherganov (55), dar egalitatea s-a păstrat doar cinci minute, după ce golul victorie a fost marcat de o veche cunoștință a sorocenilor – Vadim Marțenic (60).

Din celelalte rezultate ale etapei se cere remarcat, bineînțeles, scorul înregistrat la Bălți, unde gazdele și-au tăiat creanga de sub picioare, iar oaspeții, unde pus serios umărul la promovare și câțiva fotbaliști bine cunoscuți publicului sorocean – Gheorghe Cazac, Valentin Bacalâm sau Dumitru Maga,  și-au lins rănile după lovitura dat de FC Inter în etapa trecută. Un rezultat senzațional a fost înregistrat și la Ungheni, unde Barsa a clacat în meciul cu FC Țarigrad. Rezultatele tehnice ale etapei: FC PEPENI-FC EDINEȚ: 1-3; EFA-LOCOMOTIVA; 0-1; FC OLIMPIA-VULTURII CUTEZĂTORI: 0-1; FC INTER-CF RÂȘCANI: 2-3; CF BARSA-FC ȚARIGRAD: 1-4.

Până la primăvara anului 2024 și cu opt etape înainte de sfârșitul campionatului clasamentul se prezintă astfel:

Etapa cu numărul 15 se va disputa la 30 martie 2024 și programează meciul care va decide, în foarte mare măsură, numele campioanei și nou-promovatei în Liga 1 – la Sângerei, Vulturii Cutezători vor primi replica fotbaliștilor de la EFA. FC Inter va juca la Țarigrad, CF Olimpia joacă, în deplasare, la Râșcani, Locomotiva va avea meci greu la Edineț, iar la Glodeni „grănicerii” vor juca în compania celor de FC Pepeni. (Dan AOLEI)

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Ambuteiaj rural
Articolul următorTrecea strada la Soroca Nouă cu copilul în cărucior și cățelul de companie, iar un șofer a călcat-o pe Masea chiar pe zebră
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.