Câinele tău ascunde lucruri în casă? Motivul neașteptat pentru care face asta, de fapt

0
85

Dacă ai un câine, este esențial să îi înțelegi comportamentul, spun specialiștii în domeniul veterinar. Există mai multe motive pentru care trebuie să ai în vedere acest aspect. Atunci când înțelegi comportamentul unui câine, poți comunica mai eficient cu el. Îi poți citi limbajul corpului și, astfel, îi poți interpreta acțiunile.

Înțelegerea comportamentului unui câine poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției problemelor comportamentale. Cunoscând care este comportamentul normal al unui câine, poți identifica momentul în care acesta dă semne de anxietate, sau agresivitate. Acest lucru îți permite să intervii înainte ca o problemă să se agraveze.

De asemenea, înțelegerea comportamentului câinilor poate contribui la îmbunătățirea stării lor. Știind de ce are nevoie animalul tău de companie pentru a fi fericit și sănătos, îi poți oferi oferi îngrijirea corespunzătoare. Calitatea vieții sale crește, astfel, iar între tine și el se creează o legătură mult mai puternică.

În general, înțelegerea comportamentului câinelui tău este importantă atât pentru animalul de companie, cât și pentru tine ca stăpân. Ai observat vreodată cum câinele tău ascunde lucruri prin casă? Iată ce spun cercetătorii în domeniul comportamentului animalelor de companie despre acest lucru!

Motivul pentru care face asta, de fapt

Dacă ai observat cum câinele tău ascunde mâncare sau diverse obiecte în casă, nu ai niciun motiv de îngrijorare. Din fericire, acest gest nu denotă obrăznicie, dorința de a se juca sau faptul că animalul de companie se confruntă cu anumite probleme. Atitudinea de acest fel este una transmisă genetic și are legătură cu instinctele de supraviețuire.

În trecut, câinii obișnuiau să își facă provizii de hrană pentru a avea ce mânca, motiv pentru care ascundeau multe alimente în pământ. Acest gest s-a transmis, de-a lungul generațiilor, pe cale genetică. Prin urmare, nu ai niciun motiv de îngrijorare, dacă animalul tău de companie îți ascunde chiar și papucii de casă.

Dacă ești de părere că animalul tău de companie suferă de alte probleme, specialiștii îți recomandă să mergi cu el într-o vizită la medicul veterinar. El va fi cel mai în măsură să îți spună cum trebuie să procedezi pentru a-l ajuta.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAlexandru Cimbriciuc: noul președinte al Partidul Unității Naționale
Articolul următorFestivalul „La Bășcuțele din Țâra” – la ediția a treia / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.