Cadavrul unui minor, extras dintr-un rezervor pentru irigare din Sofia, raionul Drochia

0
725

 Cazul a fost înregistrat pe 21 mai la ora 15:30, în apropierea satului Sofia. Potrivit primelor informații băiatul împreună cu încă doi prieteni de aceiași vârstă au mers la scăldat într-un rezervor pentru irigare, scrie stiri.md

Acesta a intrat în apa bazinului și s-a scufundat, dar nu a mai ieșit la suprafață. Panicați cei doi minori rămași la mal au mers în sat după ajutor. Un bărbat a încercat să-l caute însă fără rezultat. La fața locului au fost alertați salvatorii care au reușit să recupereze cadavrul băiatului în aceiași zi, la ora 16:32.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. În contextul celor relatate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri fără supraveghere.

Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să opteze pentru bazine acvatice amenajate cu stații de salvare destinate agrementului și nici într-un caz în bazine și rezervoare pentru irigare.

Pentru evitarea situațiilor de risc, persoanele sunt îndemnate să fie prudente și să nu înoate în iazuri, lacuri și râuri necunoscute. De la începutul anului 2023, 18 persoane inclusiv 2 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. (FOTO: Unica.md)


Articolul precedentAdunarea „Moldova Europeană” prin obiectivul camerei jurnalistului Vadim Șterbate / FOTO
Articolul următor6 elevi din Florești, Drochia și Soroca au urcat pe podiumul olimpiadei Republicane la Limba și literatura română (alolingvi)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.