Budincă din varză cu carne

0
83

INGREDIENTE:

200-300 gr varză albă proaspătă
100 gr carne
10 gr unt
1 ou
25 gr crupe de griş
1 lingură mică de pesmeţi mărunţiţi
1 lingură mică de smântână
Sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Varza mărunţită se rumeneşte în unt. Când se înmoaie bine, peste ea se adaugă, treptat, crupa de griş, amestecând încontinuu. Conţinutul se fierbe până la gătire, la foc moderat, după care se răceşte până la temperatura de 40 grade C. Se adaugă oul, se amestecă bine şi se condimentează. Cărniţa tăiată bucăţi se înăbuşă bine, până aproape e gata, se dă prin maşina de tocat carne, apoi se condimentează. Amestecul de varză se împarte în două părţi egale. O parte se pune într-un strat uniform în tava unsă şi presărată cu pesmeţi. Deasupra se aşează un strat de carne, peste care se pune cea de-a doua parte de varză. Conţinutul se nivelează şi se unge uniform cu smântână. Budinca se coace la cuptor 20-30 minute, la temperatura de250-270 grade.

Au preparat şi prezentat bucatele viitoarele bucătărese Olesea Silitra şi Snejana Dolghier, eleve în grupa 23

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

Bucatar

Poftă mare!


Articolul precedentSărbătoare pe „strada Poştei”
Articolul următorCum a fost sărbătorită Ziua recrutului la Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.