INGREDIENTE PENTRU BLAT:
100 gr. carne de bovină
100 gr. inimă de bovină
100 gr. ficat
250 gr de paste (pene)
1-2 linguriţe de unt
O ceapă
2 linguri de pesmeţi mărunţiţi
2 ouă
Sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Inima se fierbe, ficatul şi carnea se prăjesc, apoi se înăbușă, până la gătire. Produsele din carne răcorite se trec prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu ceapa mărunţită şi călită, sare şi piper.
Pastele se fierb până sunt gata, se scurg. O parte din paste se pune în tava unsă cu unt, într-un strat uniform. Compoziţia se presară cu o jumătate din pesmeţi. Deasupra se aşează într-un strat uniform carnea tocată, peste care se aşează a doua parte din paste. Presărăm pesmeţii şi deasupra. Ouăle se bat bine, se amestecă cu jumătate din untul topit. Preparatul se unge cu această compoziţie şi se pune la copt în rolă, pentru cca 30 minute, la temperatura de 250-270 grade C.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.