Biftec tocat cu ceapă

0
344

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

100 gr biftec natural/carne de bovină
1 ceapă
1 ou
10-15 gr slănină
10 ml lapte
10 gr grăsime (untură)
Sare, piper

MOD DE PREPARARE:

(Pentru o porţie) Carnea se toacă şi se amestecă cu ceapa mărunţită şi călită în prealabil şi slănina tăiată cubuleţe de 0,5 cm. Adăugăm laptele, sarea şi piperul. Amestecăm bine şi dăm forma unor mingi uşor presate. Acesta se prăjeşte pe ambele părţi, la foc moderat, până la pregătire.

Oul se prăjeşte şi se aşează peste biftec. Se recomandă a fi servit cu garnitură din paste, cartofi sau terci.

dsc_1274
A pregătit elevul gr 23, anul II, Cornel Starşii.

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

Bucatar

Poftă mare!


Articolul precedentCum Maia Sandu “i-a bătut măr” pe Ion Ceban şi Sergiu Sârbu
Articolul următorGrădinița din Dărcăuți a renunțat la sobă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.