Bătută franțuzească

0
1656

Ingrediente:

  • 500 gr. mușchiuleț de porc
  • 150 gr. cașcaval
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • Puțină maioneză
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Carnea se taie în 5-6 porții, se bate ușor și se presară cu piper și sare, după care se așează pe o tavă.

Deasupra așezăm un strat subțire de ceapă tăiată rondele, apoi unul de roșii feliate subțire, peste care punem câteva bucăți de ardei tăiat pai.

Deasupra punem puțină maioneză (cel mai bine maioneza să fie ambalată în pachet pentru că e mai comod să o punem peste carne). Înainte de a pune bătutele la cuptor le presărăm cu un strat bun de cașcaval ras. Încingem cuptorul la 180-200 gr. C și punem bătutele pentru 20-25 de minute, supraveghindu-le. Dacă este nevoie, le mai lăsăm câteva minute la cuptor.

Olga Moraru, or. Soroca


Articolul precedentRulada dulce cu banană
Articolul următorTort „Griliaj”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.