Ingrediente:
- 12 ouă
- 1 litru de chişleag
- 2,5 pahare zahăr
- 1,5 pahare ulei
- 4 pahare făină
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- Oţet
- 2 linguri scorţişoară
Mod de preparare:
Zahărul şi ouăle se bat bine, până se capătă o consistenţă spumoasă. Se adăugă chişleagul şi se amestecă câteva minute. Apoi se adăugă făina şi praful de scorţişoară care îi va conferi copturii o aromă deosebită. Aluatul se amestecă bine până se obţine o consistenţă omogenă, apoi se adăugă uleiul. Înainte de a pune aluatul la cuptor se adaogă bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi se amestecă bine. Baba neagră se recomandă a fi coaptă în ceaun, deoarece îşi măreşte tare volumul în timpul coacerii.
Se coace în cuptorul înfierbântat bine la temperatura de circa 280 grade C, iar peste 30 de minute putem scădea temperatura până la 250 grade. A se ţine la cuptor 45-60 de minute.
Anastasia Borozan, Racovăţ