Babă neagră deosebită

0
8011

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 1 litru de chişleag
  • 2,5 pahare zahăr
  • 1,5 pahare ulei
  • 4 pahare făină
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu
  • Oţet
  • 2 linguri scorţişoară

Mod de preparare:

Zahărul şi ouăle se bat bine, până se capătă o consistenţă spumoasă. Se adăugă chişleagul şi se amestecă câteva minute. Apoi se adăugă făina şi praful de scorţişoară care îi va conferi copturii o aromă deosebită. Aluatul se amestecă bine până se obţine o consistenţă omogenă, apoi se adăugă uleiul. Înainte de a pune aluatul la cuptor se adaogă bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi se amestecă bine. Baba neagră se recomandă a fi coaptă în ceaun, deoarece îşi măreşte tare volumul în timpul coacerii.

Se coace în cuptorul înfierbântat bine la temperatura de circa 280 grade C, iar peste 30 de minute putem scădea temperatura până la 250 grade. A se ţine la cuptor 45-60 de minute.

Anastasia Borozan, Racovăţ


Articolul precedentAmintiri din copilărie… cu Tamara Coșciug
Articolul următorRecorduri mondiale stabilite de copii (II)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.