Au mai rămas câteva zile până când expiră termenul pentru înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

0
52

 Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că cetățenii moldoveni aflați peste hotare, dar și cei cu domiciliul în regiunea transnistreană, mai au câteva zile zile pentru a se înregistra prealabil la vot.

Astfel, alegătorii se pot înregistra prealabil până la data de 16 septembrie 2020 (cu 45 de zile înainte de data scrutinului). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior. Cetățenii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pagina web oficială a CEC. Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor și al alegătorilor din localitățile din stângă Nistrului. Acest lucru ajută la stabilirea numărului secţiilor de votare suplimentare, precum și la estimarea numărului de buletine de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.